You are here: Home / Stiri / Descoperă tehnologia intregrată FMC pentru cultura de rapiță

Descoperă tehnologia intregrată FMC pentru cultura de rapiță

 

Datorită profitabilităţii ridicate şi constante, cultura de rapiţă a explodat în ultimii ani în ceea ce priveşte suprafaţa ocupată. În lume se cultivă aproximativ 35 milioane de hectare cu rapiță, din care aproape o treime în Europa. Suprafața totală a crescut în ultimii 10 ani cu aproximativ 10 milioane de hectare, în special în America de Nord, dar și în Europa și China. Rapița se cultivă pentru ulei, care din punct de vedere nutrițional este cel mai echilibrat pentru consumul uman, având o proporție ideală între omega 3 și omega 6 (acizi grași ce nu pot fi sintetizați de corpul uman și trebuie aduși prin hrană), dar și un conținut foarte scăzut de acizi grași (grăsimi) saturați, cei care produc colesterol. Rapiţa este, de asemenea, o bună plantă meliferă, de pe un hectar putându-se produce până la 100 kg de miere.

Cultivarea acesteia este însă una complexă şi deloc uşoară, necesitând o atenţie şi o supraveghere mult mai mare decât s-ar crede. În ultimii ani condiţiile de cultivare au devenit precare, uneori chiar dure, cum ar fi lipsa masivă de umiditate în perioada înfiinţării culturii sau atacuri masive de boli şi dăunători, ori îmburuienări masive şi în valuri, datorită excesului de precipitaţii căzute în interval scurt. Dacă adăugăm la aceste situaţii căldura excesivă şi arşiţa din perioada de primavară, avem tabloul complet a ceea ce

ne aşteaptă până la recoltare.

Monitorizarea strictă, controlul integrat al bolilor şi dăunătorilor, combaterea eficientă a buruienilor şi fertilizarea echilibrată, duc cu siguranţă la realizarea unor recolte eficiente şi profitabile.

 

Tehnologia integrată oferită de către FMC pentru rapiţă este una extrem de eficientă şi de flexibilă. Aceasta poate fi modulată şi adaptată la o diversitate mare de situaţii care pot apărea în culturi pe parcursul dezvoltării acestora de la însămânţare şi până la recoltare.

 

 

Tehnologia FMC pentru rapita

 

 

pdf Tehnologia FMC pentru rapita 2018.pdf (8.7 MB)

 

 

 

Accept cookies

This website uses cookies to track statistics and user behaviour.

FMC AGRO OPERATIONAL ROMANIA SRL

 

Șoseaua București-Ploiești nr 42-44, Baneasa Business and Technology Park

Cladirea A, Aripa A2, etajul 1, București, cod postal 013696

 

fmcagroromania@fmc.com

 


 

Tel.: +4031 630 61 34
Fax: +4037 409 42 05